Julmarknadernas tid är här

Julmarknadernas tid är här! Vi smygstartade i Falkenberg förra helgen med eldshow, rykande varm choklad, grillade marchmellows och kassen full med mathantverk från lokala producenter. Det är ju bäst i test!

Här kommer några julmarknader vi ser fram emot:

Julmarknaden hos Sonjas Veranda 2-3 december i Tvååker. Hela Sonjas är fullt av julstämning hela december, julkonserter och julbord. In och kika!

 Jul på Håkesgård flera helger inför jul! Otroligt mysigt! Här finns även ett väldigt mysigt BnB som är öppet året runt! 

 Medeltida jul i Visby 8-10 dec! Visby om vintern. Alldeles magiskt! Boka in andra advent för ett medeltida juläventyr i Världsarvet Visby. Här väntas konserter, eld, föreläsningar, mat och dryck, marknad och glögg.

Julstök i Borås 9 dec bjuder Borås Museum in till Julstök i Ramnaparken! Julstök är det vi traditionellt kallar förberedelserna inför jul men är också ett slags tjuvstartande av julfirandet. Julstök i Ramnaparken bjuder in stora och små att pyssla, slöjda och uppleva julen förr.
Alla aktiviteter är kostnadsfria! Vår kompis Fridas Blomster hittar du här, superduktig florist! Vill du har mysiga tips i Borås kika in detta inlägget för att bo, äta och göra! 
 

I Piteå finns favoriten Pensionatet Malmgatan med deras julmarknad 1-2 dec - de tänder tusen juleljus och skapar en vintervärld med hantverk, mat, eld, livemusik och massor av mys.
Bland utställarna kommer du hitta keramik, julgodis, mathantverk, stickat, silversmide och mycket mer. Flera olika matställen och butiken är öppen under dagen. 

 JUL i Kvarnbyn, Mölndal 2-3 dec. Första helgen i advent bjuds det in till en annorlunda julupplevelse i den historiska industrimiljön Kvarnbyn i Mölndal! Där forsen rusar fram mellan Kvarnbyns gamla fabriksbyggnader samlas idag en blandning av kulturföreningar, konstateljéer, museer, företag, hantverkare och butiker. Julmarknad, program och upplevelser i den stämningsfulla kulturmiljön. Missa inte! 

Storaholms säteri har en klassisk julmarknad den 9-10 dec som de haft sedan 70-talet. WOW! Här hittar du genuin julstämning, mat och godsaker, hantverk, konst och blomster från lokala leverantörer. 


Och du! Julmarknader är den perfekta tiden att handla lokala råvaror, stötta alla svenska bönder, lokala mathantverkare och kreatörer genom att handla våra julklappar och maten vi njuter av lokalt! Det smakar så mycket godare, är genuint, vackert och ger så mycket ringar på vattnet: människor får arbeten, din plats glittrar och den lokala ekonomin stärks.

Kram på er i stundande julhandel✨✨
Anna Linton - Roadtrip i Sverige 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-